Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo o piškotkih je spremenjen Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; na kratko ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013 in je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki in zakaj jih spletna stran potrebuje

Ob obisku spletne strani se na vaš računalnik ali mobilno napravo prenesejo majhne tekstovne datoteke, ki jim pravimo piškotki (ang. cookies). Piškotki na našli spletni strani skrbijo, da ta deluje, za boljšo uporabniško izkušnjo za različne funkcionalnosti (npr. prijava v spletno trgovino).

Piškotki tudi zbirajo agregirane podatke o uporabi naše spletne strani z namenom, da bi jo lahko še izboljšali. Piškotki sami kot taki ne omogočajo vaše identifikacije in samo z njimi ni mogoče ugotoviti kdo konkretno ste.

Katere piškotke uporabljamo na strani in zakaj

Uporabljeni so piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje te spletne strani. Za beleženje statistike obiskanosti strani, uporabljamo sistem, ki zapiše le sejni piškotek in ne sledi vašemu nadaljnjemu vedenju na spletni strani oziroma v povezavi z drugimi stranmi. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z rabo v nadaljevanju opisanih piškotkov.

Seznam dodatnih piškotkov, ki jih uporablja spletna trgovina:

ime piškotka kratek opis
vuid analitika (Vimeo)
_hjFirstSeen analitika (Hotjar)
woocommerce_cart_hash obvezni (WooCommerce)
cookielawinfo-checkbox-advertisment obvezni
wp_woocommerce_session_aa3e972c44e800a53ccdd7ba8c98e09b drugi (WooCommerce)
woocommerce_items_in_cart drugi (WooCommerce)
_hjIncludedInSessionSample drugi
_hjAbsoluteSessionInProgress drugi
_hjIncludedInPageviewSample drugi
_hjid drugi (Hotjar)
_utma statistika ogledov spletne strani (Google Analytics)
_utmb statistika ogledov spletne strani (Google Analytics)
_utmc statistika ogledov spletne strani (Google Analytics)
_utmz statistika ogledov spletne strani (Google Analytics)

Cartfox

Upravljavec za pošiljanje elektronskih sporočil posameznikom (SMS, sporočila v aplikacijah za hipno sporočanje, e-poštna sporočila) uporablja storitev Cartfox. Politika zasebnosti Cartfox in podatki o ponudniku Cartfox so dostopni tukaj. Upravljavec osebne podatke upravlja skupaj s ponudnikom Cartfox.

Osebni podatki posameznikov, ki se obdelujejo v okviru storitve Cartfox, so:

• e-poštni naslov;
• telefonska številka;
• podatki o spletni strani ali aplikaciji, preko katere je bil posredovan e-poštni naslov in/ali telefonska številka;
• podatki o pošiljanju sporočil:
◦ tip sporočila (SMS, sporočilo v aplikaciji za hipno sporočanje (vrsta aplikacije), e-poštno sporočilo);
◦ datum pošiljanja;
◦ čas pošiljanja;
◦ vsebina pošiljanja (npr. zapuščena nakupovalna košarica, obvestilo o popustu ipd.);
• podatki o nedostavljivosti sporočila (datum in čas prejema obvestila o nedostavljivosti;
• podatki o izvedenem dejanju (npr. nakup artikla v zapuščeni nakupovalni košarici, nakup artikla s popustom ipd.).

Osebni podatki (e-poštni naslov, telefonska številka) se skupnemu upravljavcu, ponudniku storitve Cartfox, posredujejo samodejno, ko jih posameznik vpiše na spletnem mestu ali v aplikaciji upravljavca.

Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov pri uporabi storitve Cartfox je:

• osebna privolitev posameznika (pri prejemnikih, ki so jo podali privolitev za prejemanje sporočil);
• zakoniti interes upravljavca (pri prejemnikih sporočil, ki upravljavcu niso podali privolitve za prejemanje sporočil).
Vsako prejeto sporočilo vsebuje navodila za enostavno odjavo od prejemanja. Z odjavo se prejemnik odjavi le od prejemanja sporočil v storitvi Cartfox. Če želite popolno odjavo od vseh sporočil, ki jih pošilja upravljavec, nam lahko pišete na sales@dfvu.org.

Namen obdelave osebnih podatkov v okviru storitve Cartfox je spodbujanje prejemnikov k nakupu artiklov ali storitev na spletnem mestu ali v aplikaciji upravljavca oziroma preverjanje njihove volje za sklenitev pogodbe (npr. pri obveščanju o zapuščeni nakupovalni košarici).

Osebni podatki v okviru storitve Cartfox se ne posredujejo tretjim osebam (razen skupnemu upravljavcu, ponudniku storitve Cartfox) in tudi upravljavec do njih nima dostopa. Upravljavec lahko v okviru Cartfox dostopa le do poročil, ki vsebujejo agregirane in s tem anonimizirane podatke (npr. število poslanih sporočil, število nakup preko poslanih sporočil ipd.).

Osebni podatki, ki se obdelujejo v okviru storitve Cartfox, se ne iznašajo v tretje države ali mednarodne organizacije, torej se ne iznašajo ali posredujejo izven ozemlja držav članic EU.

Informacije o obdobju hrambe osebnih podatkov, ki se obdelujejo v okviru Cartfox, o varstvu teh osebnih podatkov in o pravicah, ki jih imajo posamezniki v zvezi s temi osebnimi podatki so dostopni v Politiki zasebnosti in ravnanja z osebnimi podatki CARTFOX. Za več informacij se lahko obrnete na sales@dfvu.org ali na pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov JK Group d.o.o., Stegne 27, 1000 Ljubljana, dpo@jkgroup.si, + 386 (0)590 91 794.